Seyit Rıza Meydanında Açlık Grevimizin 45. Günündeyiz
9 Nisan 2017
Sabah geceden başlayan yağmurun sesi ile uyanıyoruz. Gökyüzü simsiyah, yağmurlu ve soğuk bir gün olacak belli.
Alanımıza geliyoruz, hemen büyük şemsiyemizi açıyoruz. Tabureler, sandalyeler her şey sırılsıklam. Neyse ki Kemal Amca öngörülü bir insan, her gün aldığı gazeteleri biriktiriyor lazım olur diye, tabureleri sandalyeleri onlarla kurutup üzerlerine yine gazeteleri seriyoruz.
 Kemal Amca hemen bir kağıda 45 yazıp dövizimize yapıştırıyor. Hiç bize yaptırmaz bu işi, kendisi yapar muhakkak. Hem ilk çayımızı içmek, hem de sabah haberlerini dinlemek için hemen yanımızdaki kafeye oturup çayımızı söylüyoruz. Tekrar şemsiyemizin altına gidiyoruz, alanımızı boş bırakmamak lazım. Yağmura rağmen ziyaretçilerimiz bizi yalnız bırakmıyor.
Bugün öğle saatlerinde Munzur Üniversitesinden bir grup öğrenci ve KHK ile ihraç edilen barış akademisyenleri gelerek Kemal Amca ile sohbet ediyorlar. Onlar sohbet ederken ziyaretimize gelen misafirlerimize biz de çay ikramında bulunuyoruz. Ardından Avukatımız geliyor, sohbete dahil oluyor.
Liseli öğrencileri de bizi sıkça ziyaret ediyorlar. SES’ten bir sağlık emekçisi gelip Kemal Amcanın tansiyonunu ölçüyor.
Hafta sonu olduğu için, hava yağışlı olmasına rağmen daha çok ziyaretçimiz var, yarın da umarız aynı yoğunlukla geçer...

Dersim’den Sevgiler...

Yorum Gönder

 
Top