23 Nisan Pazar Günü Tek Yürek Olup Yenikapı'da 7. Bağımsız Türkiye Konseri'nde Buluşalım! 
FAŞİZM 80 MİLYON HALKIMIZI TESLİM ALAMAZ 
GRUP YORUM HALKTIR SUSTURULAMAZ!
Grup Yorum bu sene bağımsız Türkiye şiarıyla gelenekselleşmiş konserlerinin yedincisini düzenliyor. Milyonlar olmak için, faşizme karşı tek yürek, tek yumruk olmak için hedefimizi büyütüyoruz, Yenikapı Meydanı’nda buluşalım.

1 Milyon Davetiyeyi 1000 Komite Kurup Dağıtacağız!   
Tek yürek olacağız, çünkü bizler, bu vatanın asıl sahipleriyiz. Yoksuluz, aç bırakılanlar, adaletsiz bırakılanlarız. Emeğimiz sömürülüyor, iş katliamlarında, madenlerde katlediliyoruz. Köylerimiz, kentlerimiz yakılıyor, yıkılıyor, hak aradığımızda ise başımızdan devletin copları eksik olmuyor, mesleğimizden ihraç ediliyor, binbir türlü baskılara mahruz kalıyoruz. Biz halkız, Türk, Kürt, Laz, Arap, hangi milliyetten olursak olalım, aynı acıları çekiyor, aynı adaletsizlikleri yaşıyoruz. Tek yürek olacağız, acıları umuda dönüştüreceğiz.
Bunca adaletsizlik yaşanırken referandumlarla, seçimlerle aldatılıyoruz, faşizme karşı mücadele yerine üç beş senede bir sandığa gitmekle avutuluyoruz. Halbuki hangi burjuva partisi gelirse gelsin, kendi cebini doldurmaktan başka bir şey yapmayacağını çok iyi biliyoruz. 16 Nisan referandumu yaklaşırken bugün de evet-hayır demekle avutuluyoruz. Umudumuz referandumlar değil,16 Nisan'da sandıklara gitmekte değil. 23 Nisan'da Bağımsız Türkiye konserimizde tek yürek olmaktır, hepimiz birimiz birimiz hepimiz için meydanlara çıkmaktır umudumuz.
Bunca zulme, katliama, işbirlikçi faşist iktidarın binbir çeşit suçlarına ve en temelinde emperyalizmin dünya halklarına ve Anadolu halklarına saldırılarına karşı, birleşelim, savaşalım, kazanalım. Emperyalizme ve Faşizme Karşı İlle Kavga! Anadolu halkları için, Mahir'lerin bağımsız Türkiye şiarını büyütmenin, devrimci mücadeleyi büyütmenin sloganıdır bağımsız Türkiye sloganımız. Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm talebimizi, dünya halklarının en meşru ve haklı taleplerini dile getirelim istiyoruz.
Faşizmin türkülerimizi susturamayacağını, Grup Yorum'u ve 80 milyon halkımızı teslim alamayacağını anlatacağız. OHAL uygulamasını tanımıyoruz, bizim açımızdan, yıllardır ezilenler, zulme uğrayan halkımız açısından hiçbir şey değişmiyor çünkü. AKP faşizmi Grup Yorum’u teslim alamasa da halka gözdağı vermek istediği için konserlerimize saldırıyor, konserler yasaklıyor ve pervasızca saldırıyor çünkü halkın örgütlenmesinden, kavga türkülerini hep bir ağızdan dillendirmesinden korkuyor. Ama bir yandan bütün baskılarına rağmen Grup Yorum'un daha da sahiplenilmesinin önüne geçemiyor, bu gerçeği değiştiremiyor. Çünkü Grup Yorum halktır! Belki binlerce polisiyle meydanları, semtleri işgal ediyor ama vatanımızın bütün meydanlarında, halkımızın türkülerinin yankılanmasının önüne geçemiyor. Bu ise faşizmin örgütlü bir halk karşısında acizliğinin göstergesidir.
Bu konserimiz diğer bütün konserlerden farklı bir konserdir. Bu konserin özünde emek vardır, binlerce insanın emeği, halkımızın emeği. Hiçbir sponsoru arkamıza almadan devasa bir konser örgütlüyoruz halkımızla birlikte. Çünkü kolektivizm var bu konserin temelinde, kurulan komitelerle yapılan kolektif çalışma tarzı var. Bu çalışma tarzımızdır bizi güçlü kılan, bu çalışma tarzıyla bütün kentleri ve bütün Anadolu'da konsesimizi duyuracağız. Bin komite olacağız. Bu komiteleri hızlıca kuracak, her insanımızı bir komiteye dönüştüreceğiz, çünkü komiteleşmek demek daha dinamik ve daha verimli bir çalışma tarzı demektir, örgütlü ve bilinçli emek demektir. Konserimiz için tam 1 milyon bildiri basıyoruz ve bunu ancak kolektif ve komiteleşmiş bir çalışma tarzıyla başarıyla ulaştırmamız mümkün. Biz halkımıza güveniyoryuz, kendimize güveniyoruz. Bir milyon davetiyeyi halka ulaştırmak için ise en az bin komite kurmalıyız, çünkü bir milyon kişi olacağız o meydanda. Bir milyon davetiye demek Grup Yorum halktır demenin, türküler susmaz halaylar sürer demenin en somut ifadesi olacaktır. Faşizm OHAL ile, katliamlar ile 80 milyon halkı teslim alamayacak demektir, mücadele demektir, umut demektir.
Halkın sanatını halkla buluşturacağız bu konserle, faşizme dur demenin, halkımızın ilerici sanatının meşruluğuyla kapı kapı, sokak sokak ulaştıracağız bir milyon davetiyeyi milyonlara. Bizim milyonlarca liralık bütçelerimiz yoktur, buna rağmen devasa büyüklükte konserler düzenliyoruz. Çünkü halk ile birlikte yapıyoruz bu konserin çalışmalarını. Billboardlarımız, devasa büyüklükte dev pankartlarımız olmasa da, tek yürek olan binlerce insan var, yüreği halktan yana atan milyonlarca insanımız var. Bu sene ise bütün baskılara rağmen daha büyük bir konser yapacağız. Faşizmin krizini derinleştiriyoruz, çünkü halk birlik olursa uykuları kaçar. Kapı kapı dolaşacağız, sesimizi halkımıza ulaştıracağız.
İnanıyoruz ve başaracağız, örgütlenmiş halkın, örgütlü sanatının gücünü bir kez daha göstereceğiz. Mesele konserin yasaklanıp, yasaklanmaması değil. Halkımıza bu konserin siyasi önemini anlatmalı, kavratmalıyız ki; tek yürek olup bütün vatanımızı bağımsız Türkiye çağrımız ile donatalım. Bütün meydanlarda 23 Nisan Grup Yorum günü olsun! 23 Nisan'da Herkes Grup Yorum elemanıdır. Milyonlarca halkımzın türkü söylemesinin önüne hiçbir güç geçemez. Meydanlarda, evinde, arabasında, işyerinde... Tek yürek olacağız! Halkın Tükülerini Halkın Meydanlarında söyleyeceğiz.

Yorum Gönder

 
Top